Micropigmentarea sprancenelor | Intrebari si raspunsuri cu specialista Delia Nedelcu |

By 10:47




Simt ca sprancenele definesc o mare parte a trasaturilor fetei. Asadar, haideti sa avem cele mai frumoase sprancene care nu dispar la sfasitul zilei. Dupa cum spune si titlul,in acest articol va voi povesti despre documentarea mea asupra micropigmentarii. Evident, am avut o serie de intrebari, multe de la voi, am discutat cu diverse fete si de aici a pornit ideea de a raspunde- pe blog- intrebarilor legate de micropigmentarea sprancenelor alaturi de specialista in acest domeniu- Delia Nedelcu (pe care o gasiti aici). 

Trebuie sa va spun ca ma gandesc la schimbarea formei sprancenelor prin micropigmentare de ceva vreme (1-2 ani), insa pentru ca nu este ceva de care am avut neaparata nevoie, mi-am alocat mult timp pentru a ma informa si mai ales pentru a  gasi o persoana in care sa am incredere. Cand am cunoscut-o pe Delia m-am uitat la sprancenele ei cam 10 minute incontinuu (...freaky) pentru ca aratau impecabil. Am vazut fotografii cu rezultatele finale si am fost foarte incantata. Ceea ce imi doresc eu este sa corectez un mic gol pe care il am deasupra sprancenelor inspre coditele acestora, pe care de obicei il maschez cu make-up.



Am discutat despre procedeu, riscuri, rezultate, asteptari si in general despre cele mai comune intrebari si lucruri pe care ar trebui sa le stim inainte sa facem o programare.

1.Ce este microblading (micropigmentarea)?
Microblading este o metoda manuala de tatuaj cosmetic semipermanent pentru care se utilizeaza pigment cosmetic cu ajutorul unor configuratii diferite de ace foarte subtiri (0.18 mm grosime) in stratul papilar al dermului (0.5 mm adancime).Este o metoda apreciata datorita efectului natural obtinut. 

2.Caror persoane li se adreseaza aceasta procedura?
Este o procedura potrivita pentru orice persoana care doreste sa isi imbunatateasca forma sprancenei, celor care adora sa se machieze sau celor care au pierdut parul din sprancene in urma pensatului excesiv sau a problemelor de sanatate.

3.Cat dureaza sedinta?
Sedinta poate dura pana la 2 ore, timp in care se va realiza un design al sprancenelor pe care este necesar sa il accepti inainte de a continua. 

4.Cand se face retusul?
Retusul se face dupa 6-8 saptamani de la prima procedura si este inclus in costul initial. 

5.Cat timp rezista tatuajul?
Durata medie de viata a unui tatuaj realizat prin microblading este de 1-2 ani insa exista diferiti factori ce pot influenta acest lucru precum: tipul de ten, expunerea la soare, sistemul imunitar, produsele cosmetice folosite etc. (in fisierele de mai jos poti sa citesti in detaliu despre fiecare).

6.Care este pretul procedurii?
Microblading- 700 lei cu retusul inclus
Powdering- metoda manuala sau aparat digital-800 lei cu retusul inclus

7.Pot sa vin insotita?
Aceasta practica nu este incurajata deoarece persoana care te insoteste va fi nevoita sa ramana in zona de asteptare timp de 2 ore fiindca este interzisa aflarea unei alte persoane in cabinetul de microblading. 

8.Ce lucruri trebuie evitate pre procedura?
-anticoagulante
-aspirina
-antiinflamatoare (ibuprofen, diclofenac etc.)
-Niacin (vitamina B3)
-Retinol (evita folosirea lui cu 3 ile inainte de programare)
-medicamente anti acnee
-Botox si fillere- trebuie asteptat minim 2 saptamani
-peelinguri chimice (minim 2 saptamani)
-IPL sau laser
-bronzarea (timp de asteptare 3 zile)
-alcool (24 ore inainte)
-cafea (24 ore inainte)

9. Ce riscuri exista?
Ca orice interventie, aceasta vine cu o serie de riscuri precum: infectii, alergii, schimbarea culorii tatuajului, depigmentare etc. 

10. Cum alegem forma dorita? Pot sa vin cu o fotografie?
Aici mi s-a explicat cum forma sprancenelor este aleasa in functie de persoana si de trasaturi, in niciun caz nu putem sa alegem forma sprancenelor dupa o fotografie a altcuiva. Se realizeaza un design pe baza caruia se mai pot face modificari pana in momentul inceperii procedurii. Evident, clientul trebuie sa fie de acord cu designul propus inainte de a incepe.



Eu ma simt lamurita si pregatita sa incerc. Am programarea sambata si abia astept sa imi vad noua forma a sprancenelor. Va voi tine la curent cu schimbarile iar in urmatorul articol va voi arata fotografii inainte si dupa atat ale interventiei mele cat si ale mamei pentru a va face o idee despre impactul pozitiv pe care il are o asemenea procedura, indiferent de varsta. 

Delia a fost foarte draguta si ne ofera inca o serie de informatii in plus (le gasiti aici). Va recomand sa le descarcati si sa imi lasati un mesaj sau comentariu cu orice intrebare aveti.
 Deasemenea, as aprecia sa imi povestiti experienta voastra, ati incercat microblading sau v-ati dori sa incercati?

All my loving to you!@andreeabotta









0 comentarii