Budinca de mei | slabire | desert vegan | 10 minute preparare |

By 06:23


Aliment folosit foarte des in trecut, meiul trebuie sa revina in dietele noastre. 
Bogat in vitamina B, magneziu, fier, potasiu si fosfor, nu contine gluten si este o sursa perfecta de proteine si fibre, folosit cu succes in dietele de slabire si in alimentatia sportivilor deoarece este energizant.
Magneziul si siliciul din aceste seminte ne protejeaza tesuturile pielii astfel incat sa avem unghii, par si ten sanatos. 

Meiul poate fi preparat atat cu fructe cat si cu legume. Eu am ales sa il transform intr-o budinca cu fructe de padure (pe care le aveam in congelator). A fost atat de bun incat nu imi venea sa cred ca nu l-am incercat mai devreme. 

Ingrediente: 

- 2 cani seminte decorticate de mei (le gasiti in orice supermarket sau Plafar)
-fructe de padure
-indulcitor (eu am folosit sirop de agave)


Mod de preparare: 
In 500 ml de apa (in care am pus un varf de sare) am fiert semintele de mei pentru aproximativ 10 minute.
Intr-un bol ceramic am adaugat peste meiul fiert fructele inghetate, indulcitorul si putina pudra de scortisoara. 

Amestecul dintre fructele reci si meiul fierbinte a fost delicios, oricum nu as fi avut rabdare sa il las la racit, am reusit sa il gust inainte sa fac pozele si am fost fascinata de ceea ce tocmai descoperisem. 
Si pe deasupra meiul este un aliment foarte ieftin, iar eu stiu sigur ca voi adauga inca un borcan in sertarul de cereale. 

Mi-ar placea sa imi spuneti daca ati incercat acest desert si cum vi se pare sau sa sugerati alte retete pe care ati vrea sa le vedeti pe blogul meu! 
All my loving to you! @andreeabotta


1 comentarii