Microblading-experienta mea | foto inainte si dupa | sfaturi post procedeu |

By 11:11


 Asa cum v-am povestit in articolul anterior (aici), dupa multa documentare si lungi cautari, m-am simtit pregatita sa ma las pe mana specialistei in microblading- Delia Nedelcu (o gasiti aici).Imediat ce am cunoscut-o m-am simtit mai linistita si increzatoare sa incerc aceasta tehnica de imbunatatire a sprancenelor.


Am avut programarea sambata dupa pranz iar asteptarea m-a coplesit. Nu aveam emotii, eram doar foarte entuziasmata pentru faptul ca urma sa am sprancene perfecte.Am ajuns acolo la ora 15 iar Delia era deja pregatita asa ca am discutat putin despre ceea ce se va intampla (noi avusesem o intalnire inainte in care am vorbit despre forma, nuanta etc) deci stia ce anume imi doresc (adica sprancene ca ale ei). 

CUM A FOST TOTUL


         In prima parte a procedeului este stabilit designul sprancenei-asta consta in desenarea conturului si a firelor din interior cu un creion de obicei inchis la culoare. Orice idee sau schimbare iti doresti, acela este momentul sa o spui. Eu am ales codite mai rotunjite si am intrebat de cel putin 10 ori daca nuanta va fi mai deschisa. M-a ascultat si mi-a raspuns de fiecare data cu foarte multa rabdare (am o mare apreciere pentru oamenii care au rabdare). Tine minte ca atunci cand stabilesti designul trebuie ca sprancenele sa iti placa 100%. Nu stiu daca este o regula sau nu insa la sfarsit arata chiar mai bine. 





           Am inceput fara crema anestezica, am vrut sa vad care este nivelul real de durere si daca...chiar doare. Surpriza! a fost un mic disconfort, nu tocmai durere. Iar acel disconfort a fost creat de sunetul acelor. Da, nu ma asteptam la asta. Dupa o vreme, am inceput sa ma obisnuiesc cu ele, apoi am primit un strat subtire de crema de anestezie si nu am mai simtit absolut nimic. Delia ne propune sa luam la noi castile si sa dam muzica tare.


            La mine, tot procedeul a durat aproximativ 2 ore si jumatate insa la mama mea cam o ora si jumatate (se pare ca mie imi lipsea mai mult par din spranceana decat vazusem eu). Dupa ce m-a lasat sa vad rezultatul final nu mi-a venit sa cred cat de bine aratau, aveam sprancene noi! Singura mea problema si intrebare era legata de faptul ca mi se pareau prea inchise la culoare insa Delia mi-a spus ca in urmatoarele zile se deschid treptat pe masura ce se vindeca si observ asta in fiecare zi.



Desi machiajul a fost ravasit, eu am fost tare incantata de rezultat, fiecare nou fir al sprancenei se observa clar si arata natural. 

CE FACEM DUPA PROCEDEUL DE MICROBLADING

Am primit o crema pe care o aplic dimineata si seara, dupa curatarea sprancenelor cu un sapun hipoalergenic si le limpezesc cu o discheta demachianta umeda. In primele zile se recomanda spalarea lor de 3-4 ori pe zi.

Din ziua 1-14 post procedura avem cateva restrictii precum: 
-transpirarea excesiva
-sportul
-inotul in mare sau piscine
-sauna, baile fierbinti, jacuzzi
-saloane de bronzat si expunerea la soare
-tratamente laser, tratamente cosmetice, peeling chimic, creme care contin tretinoizi, retinoizi etc. 
-evita ruperea cojilor pentru ca risti indepartarea pigmentului
-mancarurile picante, fumatul, alcoolul in exces deoarece procesul de vindecare va fi anevoios
-atingerea excesiva a zonei- aplica un strat mai gros din crema primita atunci cand faci dus pentru a crea o bariera impotriva apei

Mancarimea si exfolierea zonei sunt o parte normala a procesului de vindecare.Corectarea formei si a culorii (retusul) se face numai dupa un minim de 28 de zile, ciclul de regenerare al epidermei. 

LA CE SA NE ASTEPTAM IN TIMPUL SI DUPA SESIUNEA DE MICROBLADING

Noile tale sprancene vor trece printr-o serie de schimbari in timpul vindecarii, pigmentul va parea foarte intens si inchis deoarece acesta este inca in partea superioara a pielii si nu s-a asezat la adancimea corespunzatoare. Culoarea si pigmentul se vor estompa gradual si vei observa mici cojite dupa cateva zile si vei crede ca pigmentul incepe sa dispara (asa am patit eu) insa nu este cazul, ceea ce dispare este doar culoarea superficiala si pielea uscata care se exfoliaza in mod natural. 
Dupa vindecarea sprancenelor, foloseste mereu factor de protectie solara deoarece soarele produce depigmentarea lor. 

SFATUL MEU 

Dupa ce am experimentat pe pielea mea acest procedeu- ceea ce va pot spune este ca alegerea specialistului este cel mai important pas. De acolo decizi daca vei sta relaxata pe tot parcursul procedeului, increzatoare ca totul va iesi exact asa cum iti doresti sau cu teama de a te privi in oglinda dupa. 

Voi adauga pe parcurs fotografii cu sprancenele mele in diferite faze ale vindecarii si dupa. Intre timp, intreaba-ma orice in mesaje sau comentarii. Mi-ar placea sa imi spuneti experienta voastra legata de microblading sau daca ati vrea sa incercati. 
All my loving to you!@andreeabotta






7 comentarii

  1. Un articol minunat si explicit. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună! Cat costa acest procedeu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! 700 lei este pretul, aici este inclus si retusul dupa 6-8 saptamani.

      Ștergere
  3. Sprancenele mele arata minunat,sunt foarte fericita!!!Multumesc Delia,multumesc Andreea!😘🤗

    RăspundețiȘtergere
  4. Un articol grozav,iar pe Delia o recomand tuturor prietenelor mele!

    RăspundețiȘtergere