Cum ne setam *si atingem* obiectivele pentru 2017

By 11:50



   New year, new me.    La fiecare inceput de an ne propunem lucruri marete si ne promitem sa devenim mai buni, mai frumosi, sa avem mai mult.  Insa de obicei aceste vise frumoase dureaza cateva saptamani, asta daca ne ambitionam. Va propun sa ne organizam in asa fel incat la sfarsitul anului viitor sa fim exact unde ne propunem acum. Fie ca iti doresti mai mult succes in afaceri/cariera, dezvoltare personala, o relatie frumoasa sau cat mai multe iesiri in club si petreceri, de acum ne organizam dorintele. 

Cum imi setez obiectivele astfel incat sa ma tin de ele pe tot parcursul anului viitor? 

1. Scrie-le. In agenda, in telefon, in computer. Eu folosesc liste pentru a ma organiza mai eficient.  Este dovedit ca motivatia creste in momentul in care ne vedem dorintele transformate in planuri si scrise de mana. 
                                                     
        

  2. Specifica.  De obicei avem patru sau cinci categorii importante in care se inscriu obiectivele noastre: munca/ iubire/ sanatate/ finante/dezvoltare personala. Impartind dorintele si planurile pe categorii imi este mult mai usor sa imi propun un termen limita sau un interval de timp in care sa le duc la indeplinire. 



3. Claritate. Scrie in detaliu cum ai de gand sa iti pui in aplicare planurile. 
Cu liniuta, pas cu pas pentru a fi sigura ca nu te vei simti coplesita incercand sa iti dai seama care este urmatoarea miscare in implinirea obiectivelor tale.


4.Schimbare. Nu este tocmai "New year/new me" insa la inceput de an schimbarea este mai mult decat binevenita. Este necesara. Ofera casei tale si mai ales zonei de lucru un nou look. Un birou curat si bine organizat iti va dubla productivitatea si te va face dornica sa te apuci de treaba. Casa va fi reimprospatata cu plante cu frunze verzi si trandafiri albi intr-o vaza din sticla.

5.Obiceiuri noi. Odata cu imbunatatiri si obiective atinse- evident ca vorbim si despre schimbatul vechiilor obiceiuri *rele* cu unele  noi si *bune*. Probabil ca este cel mai greu punct pentru ca ne este uneori atat de dificil sa iesim din zona de comfort sau sa ne ridicam din pat cu o ora mai devreme. De exemplu pentru 2017 imi propun sa mananc si mai putine dulciuri si sa ma trezesc si mai devreme! It's gonna get wild! 


 6. Mindset.  In momentul in care am inteles ca suntem ceea ce gandim, am incercat sa vad totul dintr-o alta perspectiva cu o atitudine pozitiva. Eu creez ceea ce imi doresc sa fac si ceea ce vreau sa fiu.  Sunt acel tip de persoana care apreciaza munca, schimbarea si care cauta sa vada mereu partea pozitiva a oricarei situatii. 


 7.Prieteni si persoane apropiate. Suntem produsul celor cinci oameni apropiati noua. Ai grija ca acei cinci oameni care te influenteaza sa fie cei care te inspira si te motiveaza sa iei cele mai bune decizii.


  8. Iubeste oamenii si foloseste obiectele. Nu invers.  Suntem tot mai mult atrasi de lumea materiala si pare ca apreciem mai mult obiectele decat ne apreciem unii pe altii. 
Adauga *iubire* pe lista de obiective pentru 2017 si aminteste-ti in fiecare zi din anul urmator cat de importanta este.

Abia astept noul an! Va doresc tot binele din lume si nu uitati sa va puneti o dorinta la miezul noptii. 

Love,
Andreea










0 comentarii