Let's talk about HAIR

By 01:23

       Primesc deseori complimente si intrebari legate de parul meu, mi se spune ca arata bine si sanatos insa nu a fost mereu asa. Am experimentat tot ce se putea in materie de par, l-am ars, l-am tuns, am testat produse de styling, extensii, tratamente, saloane care imi decolorau parul pana la alb, am fost blonda, roscata, bruneta, gri, roz si toate felurile de ombre, balayage you name it. Ideea este ca am incercat de toate incat sa ajung sa imi apreciez si ingrijesc parul asa cum merita.
     Dintotdeauna am avut par mare, pufos, cret, incurcat, cu firul tare si in general  un par cu foarte multa personalitate. S-a ras mult de mine si de parul meu pana am invatat cum sa il tin sub control si totusi sa il pastrez cat mai natural. 
     Probabil cea mai mare incercare a fost ambitia mea de a avea parul blond, a fost destul de greu sa ajung la blond din brunet. Mi se parea ca odata ajunsa acolo, totul avea sa fie foarte bine.Nu am incercat niciodata sa imi decolorez parul acasa si nici nu as recomanda cuiva sa incerce, aproape toate experimentele mele au fost facute la saloane de catre specialisti. Unii mai specialisti iar altii total neprofesionisti. Dupa ce am ajuns blonda, parul meu lung si frumos a inceput sa se rupa, in bucati pe lungime. Horror. Nu am renuntat din prima, am tinut-o asa un timp pana am realizat ca un par sanatos ma face sa ma simt mult mai bine decat un par colorat frumos dar plin de probleme.

Atunci am inceput sa simplific. In schimbul decolorarii, am optat pentru o nuanta mai inchisa la radacini astfel incat sa nu mai fiu nevoita sa imi vopsesc parul, sa il las sa creasca in nuanta lui naturala. Am obtinut in prima faza un blond ombre: inchis natural la radacina si blond pe lungime si varfuri. A fost cea mai buna decizie.

Pentru a avea un par matasos si usor de aranjat dupa fiecare spalare, am apelat la un tratament de indreptare cu keratina perfect aplicat de catre MihaelaAstfel am reusit sa scot placa din discutie timp de 4-5 luni precum si feonul. Imi usuc parul in mod natural si ramane perfect drept si aranjat. 

Dupa un an de blond ombre, am ajuns la aceasta nuanta de saten natural, inca deschis inspre varfuri si culoare naturala la radacini. De aici, totul tine de ingrijire.

Efectul de ombre pe care il am acum este accentuat de extensii clip-on de la Bel Her pe care le folosesc pentru a nu fi nevoita sa decolorez prea multe suvite din parul meu. Aceste extensii se comporta bine in timp, intr-adevar nu le vopsesc si nu le fac nimic daunator. 
Inainte de fiecare spalare, aplic pe parul umed ulei de cocos cald si il las sa actioneze timp de 20-25 de minute inainte de a il spala. Imi face parul stralucitor si mult mai moale, usor de aranjat.

Folosesc sampon, balsam si masca de par si sunt mereu atenta sa nu contina sulf sau parabeni. Aceste substante provoaca alergii si alte probleme ale scalpului. Am incredere in samponul Low Shampoo de la Yves Rocher impreuna cu balsamul si masca din aceasi gama.

Dupa spalare imi las parul sa se usuce natural de cate ori am ocazia. Cand totusi este nevoie, folosesc feonul pe programul Eco sau la nivel minim de caldura. 

Singurul produs pentru styling este un ulei pentru varfurile parului pe care il aplic si pe lungimi. 

Am renuntat la placa, ceea ce apreciez in schimb este peria rotativa pentru cand am nevoie de mai mult volum si bucle. Am aceasta perie de la Rowenta de cativa ani si sunt foarte multumita de ea.

Un ondulator simplu poate fi deasemenea foarte folositor. Al meu este foarte vechi, am avut altele intre timp, s-au stricat si am revenit la el. Daca ma voi gandi sa investesc intr-unul nou, as alege un ondulator cu invelis ceramic, in functie de buclele pe care vreau sa le obtin, adica bucle lejere cat mai naturale- un aparat de diametru 32mm poate. Sigur tot Rowenta.

O perie din lemn este un accesoriu esential parului sanatos. Am luat-o pe a mea dintr-un plafar.

Nu dorm cu parul desprins. Este mereu impletit sau prins in coada. Altfel se incurca si se despica in timpul noptii.

Nu am incredere in oricine sa se ocupe de parul meu. Testat pe pielea mea 
parul meu.

Sanatatea parului vine din interior. Fac sport, mananc sanatos si beau mult multa apa. Se pare ca atunci cand transpiram, parul creste mai repede. Yay!

Suplimente si vitamine. Exista vitamine care regenereaza parul, pielea si unghiile. Nu am luat pentru ca nu am simtit ca as avea nevoie, insa stiu ca functioneaza alaturi de un stil de viata sanatos. 

Sucuri si smoothiuri. Mar, morcov si fructe de padure- sucul meu preferat cu care imi ajut parul si pielea.

Protectie. Spray pentru protectie impotriva caldurii inainte de a folosi ondulator si spray sau ulei cu factor de protectie solara in timpul verii. Caciula, palarie, esarfa- orice imi protejeaza parul de frig.

Il spal o data la 5 zile. Nu mai des pentru ca arata foarte bine si nu are nevoie. Folosesc sampon uscat Batiste pentru a ii da volum si textura cand are tendinte de ingrasare.

Obisnuiam sa cred ca este nevoie sa investesc multi bani in frumusetea parului meu. Apelam la "profesionisti" carora le pasa doar sa imi ia banii si sa imi distruga parul pentru a fi siguri ca ma intorc disperata la ei cand nu puteam sa il aranjez singura. 

Mi-am dat seama ca parul meu are nevoie de atentie si de ingrijire naturala, de o rutina simpla si de uleiuri esentiale. Aceasta este adevarata investitie. Nu caut sa arate bine in primele doua zile dupa ce am fost la salon, ci vreau sa arate bine, sanatos si puternic mereu. Sa straluceasca de sanatate. Desigur, stiu ca exista si specialisti adevarati care se ocupa si de sanatatea parului tau si nu doar de partea estetica. Pentru ei, merita sa te rasfeti cu o vizita la salon din cand in cand. Insa simt ca trebuie sa ne cunoastem parul si sa ii dam ceea ce ne cere pentru ingrijirea si frumusetea lui.

Voi ce sfaturi pentru ingrjirea parului aveti?






0 comentarii