Smoothie verde cu patrunjel | sanatate | slabire | anti-acnee |

By 03:47


   
 Obisnuiam sa il scot din supe si din orice fel de mancare cand eram mica, insa 
patrunjelul nu este de evitat. De curand, prietena mea Daiana, m-a sfatuit sa incerc smoothie-uri cu patrunjel timp de cateva zile pentru beneficiile pe care ea le-a simtit pe pielea ei. 
Asa ca...de dimineata am pus in blender apa, o banana, doua kiwi, zeama de lamaie si mult patrunjel. 
Imi era putin teama de gustul puternic de patrunjel insa nu a fost cazul. Fructul de kiwi  si lamaia a dat sucului un gust dulce-acrisor, foarte bun. 


Patrunjelul este o planta medicinala, un aliment si un condiment cu importante calitati nutritive, desi este folosit de mult ori doar ca si decor pentru anumite feluri de mancare. 
Contine vitamina C, vitamina A, B1, B2, B3,B5, B6, B9, K si E si este o sursa de glucide, proteine, minerale, lipide si ulei volatil.
Datorita vitaminelor A si C are un puternic efect antioxidant, detoxifiant, antialergic, antitumoral, tonifica ficatul, intareste sistemul imunitar, are efect vasodilatator si efecte afrodisiace. 
Patrunjelul trateaza infectiile, astenia, inlatura durerile dentale si ajuta la curatarea tenului. Contine mai mult fier decat spanacul si mai mult fluor decat orice alt aliment protejand astfel sanatatea oaselor si distrugand celulele canceroase.

Fiindca o legatura de patrunjel are mai multe proteine decat 2 oua, este potrivit pentru curele de slabire deoarece confera senzatia de satietate. 
 toate acestea, este contraindicat femeilor insarcinate si celor care alapteaza. 


Cu siguranta, patrunjelul va fi pe lista mea de cumparaturi de acum inainte. Acesta poate fi pastrat la congelator sau chiar in frigider cu tulpinile infasurate intr-un servetel umezit. Rezista in acest fel pana la doua saptamani. 


Kiwi mai poate fi inlocuit cu mar sau castravete, iar banana cu avocado daca nu se doreste un smoothie dulce. 
Eu l-am decorat cu seminte de chia de la Vegis



Sunt curioasa sa va aflu parerea despre acest smoothie, asa ca lasati-mi un mesaj sau un comentariu. 

Ne vedem pe Instagram @andreeabotta. All my loving to you!

4 comentarii