Desert din coji de portocala

By 08:05


          Nu aruncam cojile de portocala ci le transformam in desert! De aici a pornit ideea cand ne-am apucat de gatit.Dupa ce am vazut cat de gustoase au devenit cojile de portocala caramelizate si aromate cu scortisoara si nuca, ne-am gandit sa le tranformam in prajitura, mai exact in chec. Spun noi pentru ca am gatit impreuna cu Paul iar dupa pozele mele, am lasat bucataria intr-un adevarat dezastru. Un dezastru placut, per total. 
           Reteta pentru pregatirea cojilor de portocala este relativ simpla si rapida.Nu dureaza zile pentru macerarea lor si nici chiar ore. Cu checul este putin mai mult de lucru insa nu foarte mult. 


                                                     Desertul din coji de portocale
         
                                                                          Ingrediente: 
                                                     -coji de portocala *sau lamaie*
                                                                            -miere
                                                                         -scortisoara
                                                                               -apa
Dupa decojirea portocalei, se taie coaja in felii subtiri. Va recomand     sa aveti un set de cutite bune in bucatarie pentru ca sunt extrem de importante si folositoare. Cutitele Carl Schmidt au un design minimalist, maner ergonomic si un suport circular din lemn si invelis ceramic!
                                
             Se pun intr-o oala si se acopera cu apa apoi se lasa la fiert. Dupa ce apa  fierbe,                                           aceasta se schimba si se lasa din nou la fiert. 
Se fierb in total in trei ape. 
Recomand sa nu sariti acesti pasi pentru ca numai astfel coaja de portocala isi pierde din gustul amar.
              

    Dupa cea de a treia fierbere, preparati apa cu mierea si scortisoara astfel incat sa acopere din nou pentru fierbere cojile de portocala. 
Pentru aceasta parte se lasa la foc mic timp de 45 de minute.
Le-am scos pe o farfurile la racit si le-am gustat asa pana am hotarat sa preparam checul.


Chec cu coji de portocala

Ingrediente: 
-6 oua
-o cana cu lapte
-o cana cu faina (cam 200 grame)
-doua linguri de miere
-o lingura cacao
-putin unt (sau ulei cocos-gasiti aici)
-praf de copt 
-rom sau esenta de rom
-cojile de portocala caramelizate
-nuci

Albusurile se separa de galbenusuri! Am invatat si eu acest lucru dupa multe incercari.Albusurile se bat impreuna cu  mierea si cu putina sare.
Galbenusurile impreuna cu faina, cacao si restul ingredientelor se amesteca cu mixerul sau chiar in blender. 
Intr-un bol se amesteca incet spuma albusurilor cu compozitia obtinuta.
Pe o foaie de copt intr-o tava de chec se adauga continutul prajiturii unde adaugam nucile si cojile de portocala. 
Tava se pune la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute pe 150 grade. 
Si obtinem aceasta minunatie! 



Sper ca am explicat destul de bine, daca mai este ceva de adaugat sau de modificat, as aprecia sa imi lasati un comentariu sau un mesaj. 
Ma gasiti pe instagram la @andreeabotta 

Spor la treaba, dragilor!




0 comentarii